Äripäeva valimispäevik • 29. jaanuar 2015 kell 8:00

ÄP valimispäevik: IRLi ämber klounidega

ÄP valimispäevik  Foto: Anti Veermaa

IRLi esimees Urmas Reinsalu rääkis eile Delfile, et miks mitte ei võiks olla erakonna presidendikandidaadiks järgmisel aastal toimuvatel valimistel Indrek Tarand.

Et eelmistel valimistel 2011. aastal ju Tarand oli Keskerakonna kandidaat Aivar Riisalu eestvedamisel ja nüüd on Riisalu isamaalise mehena jõudnud IRLi ridadesse. Ja Tarandil ju mitmeid häid omadusi „praegustel keerulistel aegadel“ jne jne.

Tõesti, IRL, just olete hea toetusprotsendi kätte saanud ja nüüd hakkate vahetult enne riigikogu valimisi rääkima sellest, et kunagi üks kloun soovitas teist klouni presidendiks ja see võiks ka viis aastat hiljem olla suurepärane mõte.

Jah, muidugi, tegu pole erakonna ametliku avaldusega, vaid esimehe uitmõttega ja kõik see muu retoorika, mida me võime ise siia kirja panna. Aga kahju teeb see ikkagi, levib sotsiaalmeedias ja kindlasti kasutavad konkurendid seda ära sarkastilisteks kommentaarideks.

Igal poliitikul ja eriti ühe suure populaarse erakonna esimehel tasub nii kriitilisel ajal nagu kuu enne riigikogu valimisi vaimselt valvele tõmbuda, kui diktofon nina alla pannakse või kaamera käima läheb. Sülg võib igasuguseid asju suhu tuua, aga osa tuleks uuesti alla neelata.

Hetkel kuum