• Jaga lugu:

  Noor saadab vettinud mägra kuu peale

  Valmidus kas või sandikopikate eest põnevas keskkonnas töötada ajab uue põlvkonna entusiastlikud noored tööle idufirmadesse ja uuendusmeelsetesse ettevõtetesse, kirjutab ajakirjanik Kadri Põlendik.

  Kuigi idufirmad on Eestis tuttav nähtus juba mitu head aastat, peab ikkagi mingi seltskond neid mõttetuteks asjadeks, mis on kahjumis ja mis kuhugi välja ei jõua (see ei ole muidugi ka üdini vale). Õige ja tubli ettevõte teenib ikkagi kasumit ja püsib vee peal, ebaõnnestumine ja pankrot on ju Eestis üldse midagi nii õudset, et selle üle elanud ettevõtjal pole siinmail enam üldse mõtet üritadagi.
  Aga kasumist ja veepeal püsimisest on vähe kasu, kui sa ei suuda pakkuda oma töötajatele põnevat töökeskkonda ja väljakutseid. Piiril mängimine tekitab adrenaliini, mis omakorda julgustab võtma suuremaid riske ja tekitab elevust igas tööpäevas. Aastakümneid ühtmoodi tegutsenud ettevõttest seda enamasti loota ei ole, ja seetõttu pole ka sellistel ettevõtetel kuigi palju lootust uute põlvkondade, nn Y- ja Z-noori enda juurde tööle saada.
  Ühest CV-Online’i korraldatud uuringust selgus, et 71,2% küsitletud töövõtjaist on valmis töötama idufirmas, kus palk oleks väike, kuid teenimisvõimalus suur siis, kui äri peaks õnnestuma. Kuigi uuringu valimi adekvaatsust on raske hinnata, võiks see siiski ettevõtjaid mõtlema panna. Sellise riskitaluvusega noori peaks iga ettevõtja tahtma. Nii või teisiti hakkab mööda saama see aeg, kus tööandja valib töötajat. Kaalukausid on vahetunud ja ettevõtja peab pingutama, et atraktiivne olla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.