Janus Paurman • 21. juuni 2019 kell 3:00
Arvamused
Ainult tellijale

Maksuekspert: mõttetust toetusest peab saama loobuda

Riik üritab pidevalt tõsta makse, et tasuda toetusi inimestele, kes seda tegelikult ei vaja. Rikkamatele tuleks pakkuda võimalust loobuda ebavajalikust toetusest vaesemate kasuks, kirjutab ettevõtluskõrgkooli Mainor maksuõppejõud Janus Paurman.

Janus Paurman.  Foto: Erakogu

Eri sotsiaaltoetused on riigile kõige suurem kulu, mis moodustavad enam kui 3 miljardi euroga aastas kolmandiku riigieelarve kogumahust. Näiteks kulub tänavu peretoetusteks 300 miljonit eurot ning osa sellest läheb inimestele, kel pole tegelikult toetust vaja ja kes oleks nõus sellest hea eesmärgi nimel loobuma. 60eurone lapsetoetus ei mõjuta eriliselt jõukama pere sissetulekut, küll on aga vaesemate jaoks eluliselt oluline. Paljud rikkamad isegi ei tea, kui palju riik neile iga kuu üle kannab.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum