Riigi rahandus ja majandus on kreenis, aga me ei tegele selle parandamise, vaid süvendamisega, suurendades ettevõtete ja ka riigi halduskulusid, kirjutab hotellide ja restoranide liidu (EHRL) tegevjuht Killu Maidla.
Arvestades, et Eestis on üle 13 000 ettevõtte, kelle tegevusalasse kuulub kasvõi osaliselt toidu käitlemine, on sellel väga mahukas mõju kogu ettevõtlussektorile, kirjutab hotelliliidu juht Killu Maidla. Foto: Krõõt Tarkmeel
Regulatsioon, mis toob ettevõtjale kaasa liha päritoluriigi ja alkoholi mahuprotsendi kuvamise kohustuse, ei täida seletuskirjas toodud eesmärki, vaid on ilmselt hoopis kohaliku toidu populariseerimise eesmärgil üllitatud eelnõu. Eelnõus kavandatud nõuete kehtestamise eesmärk seletuskirja kohaselt on võimaldada tarbijal teha kestlikumaid, sealhulgas tervist toetavamaid valikuid. Kas see on aga määruse tegelik eesmärk?
Eesti heaolu kasvu takistab vohav bürokraatia, napp ambitsioon ning ohjeldamatult paisunud riigi kulutused – nii arvavad 5. märtsil toimuval majanduskonverentsil “Tuulelohe lend 2025” esinevad tippjuhid ja ettevõtjad.
Kiiresti kasvava bürokraatia ajal tuleb uute regulatsioonide kirjutamisega ettevaatlik olla, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm inspektsiooni blogis.
Isegi siis, kui Lõuna-Euroopas on asjaajamine justkui vähem asjalik, on pinget suhetes vähem ja see tugevdab kogukonda, kirjutab Äripäeva Lõuna-Euroopa kolumnist Lauri Vahemeri.
Eesti inkassoturu liider Julianus Inkasso tähistas 20. märtsil oma 30. sünnipäeva. Sakala 3 Teatrimajas toimunud pidulikul vastuvõtul meenutati olnut, nauditi VAT Teatri lavastust „Peaaegu võrdsed“ ning õhtu lõpetas meeleolukas disko. 30 aastat edukat tegutsemist annab põhjuse vaadata tagasi nii saavutustele kui ka väljakutsetele, mis on kujundanud Julianus Inkasso arengut läbi ajaloo ja tõstnud selle Baltikumi juhtivaks inkassofirmaks.