Korobeiniku õnnetus: ta oli EASi nõukogu liige

14. august 2014, 14:02

Andrei Korobeinik suured ööbimiskulud tulenesid sellest, et ta oli malelegend Kasparovi saatja, põhjendab EASi uus juht Hanno Tomberg.

Äripäeva artiklid “maksumaksja rahaga priiskamisest EASis” toetuvad juhatuse liikmete kirjavahetusele ja siseauditi antud hinnangule. Järeldused tehakse aga selle põhjal, millist informatsiooni sobivamaks peetakse.

Kindlasti on riigi- ja sihtasutustel, nagu ka eraettevõtetel reise, mis ületavad sisekorraga seatud piirmäärasid. See on tingitud kas messide või suurüritustega seotud hotellikohtade nappusest, reisimisest lähetatute ja organisatsiooni jaoks sobivamal kuupäeval või otstarbest. Nii oli ka antud juhul.

Osalemine maailma ühe tähtsama tehnoloogiamessi Mobile World Congress'i (MWC) pealaval kahe tasuta esinemisega nõudis ka selle sisustamist väljapaistva programmiga. Garri Kasparovi kutsumist MWCile Eesti esindajana ei ole ka Äripäev kahtluse alla seadnud. Selline tähtesineja suurendas Eesti programmi nähtavust.

Kasparov oli nõus oma esinemistasust loobuma, kuid soovis, et tal oleks saatja Eestist. Seetõttu langes valik Eesti Maleliidu presidendile Andrei Korobeinikule, kelle “õnnetuseks” oli ta antud hetkel ka EASi nõukogu liige. Kasparovi saatmine tähendas malelegendiga sarnases hotellis ööbimist. Viimasest tulenesid suuremad ööbimiskulud, mida Äripäev ette heidab.

Olen nõus, et sellisel juhul tulnuks EASi nõukogu liikme lähetus korrektselt vormistada ja juhatuse poolt põhjendatud kulud kinnitada. Ometi mäletavad kõik, milline usaldamatuse õhkkond valitses varakevadel EASi nõukogu ja juhatuse ning juhatuse liikmete endi vahel. Viimane tingiski lahenduse, mida nüüd tembeldavad kommentaatorid jokk-lahenduseks.

EAS on avalik organisatsioon ja skeemitamine ei ole selle organisatsiooni kultuuri osa. EASi kinnitamisel olev lähetuse kord näeb ette, et töötajatel tuleb eelistada soodsamat transporti ja majutust ning salvestada reisipakkujalt saadud võrreldavad hinnapakkumised. Samuti, kui tegelikud kulud osutuvad esialgselt planeeritust vähemalt 20% suuremaks, tuleb muuta lähetuse korraldust. EASile peavad kehtima samad reeglid, mis organisatsioonilt toetusi saavatele ettevõtetele.

EASi endistele juhatuse ja nõukogu liikmetele on mul aga soovitus koristada oma lauasahtlid ühe korraga ära ja tuua välja, mis seal leidub. Ärge hoidke seda tulevikuks.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. August 2014, 14:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing