• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langevast inflatsioonist saab ka kasu lõigata

  RahaFoto: Bloomberg

  Ajal mil poliitikud Euroopas ja USA-s muretsevad langeva inflatsiooni pärast, võivad Goldman Sachs’i sõnul telekomi- ja meediaettevõtted sellest hoopis kasu lõigata.

  Täna avalikustatud uuringus märgivad panga analüütikud, et tarbijatele ja teenustele orienteeritud sektorid võivad madalast inflatsioonist kasu saada.  
  “Müügihinnad on surve all, kuid tootmise hinnad langevad,” väitsid Goldman Sachsi analüütikud raportis. 
  Inglismaa Keskpank hoiatas täna, et hindade kasv Suurbritannias langeb järgmise kuue kuu jooksul tõenäoliselt alla 1%. Eurotsooni inflatsioon oktoobris oli aga kõigest 0,4%. Eelmisel aastal samal ajal oli see 0,7%, mis on kõvasti vähem Euroopa Keskpanga prognoositud tasemest, milleks oli 2,0%. 
  USA tarbijahinna indeks kasvas septembris võrreldes eelmise aastaga 1,7%, selgub statistikaameti andmetest. 
  Raportis märgitakse, et ajalooliselt on telekomi-, meedia- ja tervishoiuettevõtted kaupade ja tootmishindade langusest alati kasu saanud.  
  Goldmani andmetel langevad Euroopasse imporditud toorme hinnad praegu 4-7%. Nafta hinnad on sellel aastal samuti teravalt kukkunud ning ka metalli hinnad on alanenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.