• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Päev börsil: jeen vedas Jaapanit alla

  Jaapani turud lõpetasid viimase sessiooni kerges miinuses.Foto: EPA

  Aasia turud liikusid täna erisuunaliselt, kus läinud nädalal keskpangalt tuge saanud Hiina aktsiad jätkasid üles rühkimist, samal ajal kui tugevnev jeen vedas Jaapani börsi punasesse.

  Jaapani eksportööre kurvastas USA dollari vastu tugevnenud jeen ja Nikkei lõpetas päeva 0,78% punases. Hiina Shanghai Composite aktsiaindeks kerkis 1% hoolimata sellest, et värske statistika järgi langesid tööstuse kasumid oktoobris 2,1%, võrreldes 0,4% kasvuga kuu enne seda.
  Iga kahe tõusja kohta oli regiooni aktsiaturge kaardistavas MSCI Asia Pacific Indexis kolm langejat. Indeks on kuu ajaga roninud 5,7%, sest lisaks Hiina keskpanga intressikärbetele on turge turgutanud Jaapani keskpanga stiimulid ja spekulatsioonid selle ümber, et Euroopa Keskpank võib samuti kasutusele võtta lisastiimuleid.
  Eile jätkasid langust ka naftahinnad ja turg on täna Viinis peetava OPECi tippkohtumise suhtes skeptiline. Bloombergi küsitletud paarikümnest analüütikust täpselt pooled usuvad, et naftakärped sünnivad ja sama paljud jäävad erimeelt.
  Juunist on naftahinnad juba kukkunud 30% ja kui OPECi liidrid otsustavad täna tootmist mitte piirata, jätkavad hinnad analüütikute hinnangul kukkumist.
  USA väärtpaberiturud on täna tänupühade tõttu suletud ja seetõttu oodatakse nii täna kui homme globaalsetele turgudel väiksemat kauplemisaktiivsust. IG turustrateeg Evan Lucas mäkis uudistekanalile CNBC, et väiksemad mahud võivad omakorda tekitada suuremaid liikumisi ja valmis peaks olema ebaharikeks kauplemismustriteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Nädala lood: Enefit Greeni triumf ja kuidas kurikuulus ärimees oma esimese miljoni teenis
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Käesoleval nädalal hullutas lugejaid kõik, mis puudutas Enefit Greeni börsiletulekut. Selleks on ka põhjust – Enefit Greeni aktsiaid märgiti üle rohkem kui neljakordselt ning aktsiahinnaks kujunes 2,9 eurot, mis on pakkumise seatud hinnavahemiku ülemises pooles. Tegu on Baltimaade börside rekordiga.
Indrek Kasela Enefiti IPOst: kodanikuna takka ei kiida, aga investorina olnuks patt mitte osaleda
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.
PRFoodsi juht Indrek Kasela tõdes, et ei kiida Enefit Greeni tegevust heaks, kuid investorina kasutas siiski võimaluse ära ning märkis ettevõtte IPO-l aktsiaid.