Birjo Must • 28. aprill 2015 kell 7:14

Börsid võtsid suuna alla

Euroopa aktsiaindeksite futuurid on languses.   Foto: Bloomberg

Globaalsed börsiindeksid on valdavalt võtnud suuna allapoole, sest investorid ootavad uudiseid nii USA Födertaalreservi koosolekult kui Euroopa rahandusministrite ja Kreeka läbirääkimistelt.

Kuigi eile Euroopa aktsiad valdavalt tõusid, siis täna hommikul pöördusid regiooni peamised aktsiaindeksite futuurid langusesse.

Euro Stoxx 50 futuurid kukkusid varahommikul Londonis 0,3%, 3701 punktile. Eilsele aktsiarallile aitas kaasa Kreeka börs, mis tõusis tänu uudistele, et läbirääkimised euroala ministritega võivad edeneda. Ka Stoxx Europe 600 indeks tegi varasema languse tasa pärast seda, kui Saksa ajaleht Bild kirjutas, et Kreeka peaminister Alexis Tsipras võib teha muudatusi senises reformikavas.

Aasia börsid olid täna küll tõusuteel, kuid hakkasid hiljem siiski langema. Hiina Shanghai indeks on kukkunud 1,05%, India Sensex 30 indeks 0,12% ja Hongkongi Hang Seng indeks 0,35%. Vaid Jaapani Nikkei 225 indeks on 0,38% plussis.

USA aktsiaturud taandusid eile rekordtasemelt. Toorainete sektor küll tõusis, kuid biotehnoloogia sektor viis turud kokkuvõttes miinusesse. Standard & Poor's 500 indeks langes 0,4%, 2109 punktini. Pärast viiepäevast tõusu tegi ka Nasdaq Composite esimese languspäeva. Kokku odavnes indeks 0,6%. Väikefirmadest koosnev Russell 2000 indeks kukkus 1,2%. Dow Jones langes 0,23% ja sulgus 18 037 punktil.

Toornafta hind jätkab ka täna langust. WTI hind on kukkunud 1,23%, 56,29 dollarile barrelist. Brenti toornafta hind on langenud 1,02%, 64,17 dollarile barrelist. Kulla (comex) hind tõusis eile 2,26% ning üks unts kulda maksis 1201 dollarit.

Hetkel kuum