Mait Kraun • 31. august 2015 kell 18:30

Ilm ja toorainete hinnalangus kärpisid Trigon Agri kasumit

Trigon Agri asutaja ja nõukogu esimees Joakim Helenius  Foto: Raul Mee

Joakim Heleniuse osalusega toidutootja Trigon Agri teatas oma esimese poolaasta tulemused, millest selgus, et ettevõtte puhaskasum on ebasoodsate ilmastikuolude ja madalate toorainehindade tõttu tublisti langenud.

Trigon Agri kulumieelne kasum ulatus esimesel poolaastal 11,3 miljoni euroni ja puhaskasum 2,5 miljoni euroni. Eelmise aasta samal perioodil olid vastavad näitajad 17,9 miljonit ja 6,2 miljonit eurot. Puhaskasumisse on sisse arvestatud ka 2,9 miljoni euroni ulatunud Ukraina grivna kursikahjum.

Ettevõtte käive oli esimesel poolaastal 31,8 miljonit eurot. Eelmise aasta samal ajal ulatus käive 42,9 miljoni euroni.

„See aasta on olnud nõrgem, sest pehmete toorainete hinnad on madalamad. Samuti lükkasid koristust edasi paduvihmad. See tähendab, et nisu ja rapsiseemnete varajane saak oli väiksem,“ ütles ettevõtte tegevjuht Joakim Helenius. Ta lisas, et juulikuus oli ilm soodsam ja see tähendab, et hilisem saak tuleb võrreldes eelmise aastaga parem.

Heleniuse sõnul on kulude poole pealt odavnev rubla ja Ukraina grivna hoopis kasu toonud. Poliitiline olukord ei ole siiski muutunud, aga füüsiliselt ei ole Ida-Ukraina konflikt ettevõtte tegevust mõjutanud.

Hetkel kuum