Mait Kraun • 1. september 2015 kell 6:16

Börs: turud alustasid nädalat langusega

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad hakkasid eile uuesti langema. Ühtlasti kujunes augustist Standard & Poor’s 500 indeksi jaoks halvim kuu alates 2012. aastast.

Investoritele tekitas augustis muret maailmamajanduse kasvu aeglustumine, Hiina probleemid ja Föderaalreservi plaan intressimäärasid tõsta.

S&P500 indeks kukkus 0,8 protsenti 1972 punktini ja lõpetas oma halvima kuu alates 2012. aasta maist. Päeva alguses oli indeks vahepeal ka 1,2 protsendiga miinuses. Dow Jones kukkus 0,7 protsenti ja lõpetas päeva 16 528 punktil – Dow jaoks kujunes august halvimaks alates 2010. aasta maist.

„Emotsioone on turgudel ääretult palju. Sellises keskkonnas võib vabalt juhtuda, et ärkad hommikul üles ja mõne uudise peale Aasiast või Euroopast hakkavad juba asjad liikuma,“ ütles investeerimisfirma Conifer Securitiesi aktsiakaupleja Steve Bombardiere. „On palju inimesi, kes on tahtnud osta korrektsioonis aktsiaid. Sellel nädalal on nad aga pausi võtnud ja mõtlevad, kaua see kesta veel võiks.“

Toornafta hind hakkas eile kauplemispäeva alguses langema, aga õhtune taastumine oli märkimisväärne. Päeva lõpuks oli WTI tõusnud üle 7 protsendi ja Brent üle 6 protsendi. Täna on nafta veidi langenud ja barreli hinnad on vastavalt 52,73 ja 47,82 dollarit.

Hetkel kuum