• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroala firmad üllatavad aktiivsusega

  Saksa tehaste aktiivsus on kasvanud.

  Äriaktiivsus euroalal kasvas augustis nelja aasta kiireimas tempos, kuna Itaalia näitas üle pikkade aastate parimat tulemust ja ka majandusveduri Saksamaa tulemused paranesid.

  Kuigi see uudis kindlasti rõõmustab Euroopa Keskpanga ametnikke, siis peegeldavad andmed vaid mõõdukat majanduskasvu kolmandas kvartalis.
  Täna toimub Euroopa Keskpanga igakuine kohtumine, kuid investorid ja analüütikud ei oota sealt üllatavaid sõnumeid. Siiski usutakse, et keskpanga võlakirjade ostuprogramm kestab oluliselt kauem kui varem lubatud 2016. aasta septembris.
  Markiti ostujuhtide indeks (PMI indeks) oli augustis 54,3 punkti, mis on rohkem kui prognoositud 54,1 punkti. See on indeksi kõrgeim tase alates 2011. aasta maist. Indeks on pärast 2013. aasta juulit ületanud alati 50 punkti taseme, mis märgib äriaktiivsuse laienemist.
  Euroopa suurima majandusriigi Saksamaa PMI indeks tõusis 55,0 punktile, mis on palju enam kui oodati. Itaalia saavutas sama taseme. Vaid Prantsusmaal oli tulemus ootamatult kehv – indeks langes 50,2 punktile, mis on madalaim tase sel aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Investori kogemus: kriisiks valmistumisel võib kaotada palju rohkem
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Investor ja riigikogu liige Toomas Kivimägi on pea 25 aasta pikkuse investeerimiskogemusega ning ta on õppinud, et kriisides tuleb säilitada külma närvi ning selleks valmistumisel võib kaotada palju rohkem.
Raadiohommikus: ärikinnisvara trendidest ja IT-sektori tööjõuprobleemidest
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
US Real Estate'i juhatuse esimehe Aavo Kokaga räägime ärikinnisvara trendidest ja sellest, kui oluline roll on COVIDiga võitluses ruumide ventilatsioonil.
Suure plaaniga VKG juht ei näe miljarditehases riiklikku tähtsust
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.
Viru Keemia Grupp teatas suvel, et tahab Eestisse rajada biotoodete tootmiskompleksi ligikaudu 800 miljoni euro eest. Küll aga tegi ettevõtte juhtkond teadliku valiku eriplaneeringu liigi valimisel, selgitas grupi juht Ahti Asmann.