Äripäev • 11. september 2015 kell 10:30

Moody’s tõstis Eleringi reitingu tasemele A2

Taavi Veskimägi, Eleringi juht  Foto: Veiko Tõkman

Rahvusvaheline krediidireitingu agentuur Moody’s tõstis täna Eleringi reitingu stabiilse väljavaatega tasemele A2. Kevadel sai Elering veel reitingu A3.

„Reitinguagentuuri otsus näitab, et riigile kuuluva äriühingu juhtimist saab korraldada selliste standardite järgi, mis tagavad Balti riikide äriühingute võrdluses kõrgeima reitingu, olles kõrgem näiteks ka Läti ja Leedu riigireitingutest,“ kommenteeris Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

Moody’s põhjendas reitingu kergitamist Eleringi konservatiivse finants- ja riskiprofiiliga vaatamata gaasi ülekandevõrgu ostmisele.

Elering omandas tänavu juuni Gazpromi kontsernile kuuluva osaluse Eesti gaasi ülekandevõrgu omanikfirmas AS Võrguteenus Valdus, makstesGazpromile kuuluva 37protsendilise osaluse eest 19,9 miljonit eurot. Koos aasta alguses Fortumilt omandatud osaluse ning juunis väikeaktsionäridelt omandatud aktsiatega kuulub Eleringile tehingu järel 89 protsenti Võrguteenus Valduse aktsiatest.

Reiting A2 on vaid ühe astme võrra madalam Eesti riigi krediidireitingust A1. Senise reitingu – A3 – sai Elering Moody’selt 2011. aastal, kui ettevõte emiteeris 225 miljoni euro ulatuses eurovõlakirju. Eleringi võlakohustuste maht ulatus selle aasta juuni lõpus 380 miljoni ja omakapital 307 miljoni euroni.

Hetkel kuum