Pille Ivask • 23. oktoober 2015 kell 12:08

Hiina keskpank kärpis intressimäära

Jüaanid  Foto: epa

Hiina Keskpank tegi järjekordse lükke elavdada majandust ning kärpis intressimäärasid, vahendab Bloomberg.

Hiina Rahvapank teatas täna oma kodulehel, et üheaastast intressimäära alandatakse varasemalt 4,6 protsendilt 4,35 protsendile. Aastane hoiustamise intressimäär langeb varasemalt 1,75 protsendilt 1,5 protsendile.

Lisaks alandati pankade reservinõudeid 50 baaspunkti võrra, mõningatele institutsioonidele tehti veel lisaks 50 baaspunktine alandus.

Intressimäärade kärpimine annab märku, et Hiina valitsus teeb kõik, et täita selleks aastaks seatud 7protsendilise majanduskasvu eesmärki. Aeglustunud tarbijainflatsioon ning suurenenud tootmishindade langus annab ametnikele võimaluse veelgi suuremaks rahapoliitika leevendamiseks.

Hetkel kuum