Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Varahaldur: Fed ei lõpeta Wall Streeti pidu

  Föderaalreservi Marriner S. Eccles nimeline peahoone.Foto: Bloomberg

  Lisaks kaubanduskeskustele jõuab raha jõuludeks ka aktsiaturule, arvab konsultatsioonifirma Porta Advisorsi partner ja varahaldur Beat Whittmann.

  Seda vaatamata asjaolule, et Föderaalreserv hakkab enne jõule tõenäoliselt intressimäärasid tõstma. Whittmann ütles, et turud ei võta seekord arvesse varasemaid kogemusi ning investorid panevad oma raha enne jõule aktsiatesse.
  “On hea, kui see intressimäärade teema nüüd lahendatud saab. Ma arvan, et enne aasta lõppu näeme veel aktsiate korralikku tõusu,” ütles ta.
  Detsembris möödub ajast, mil Föderaalreserv (Fed) langetas intressid 0,25 protsendini, täpselt seitse aastat. Pärast kolme stimuleerimisprogrammi on Fedist saanud ainuke keskpank, mis plaanib oma rahapoliitikat normaliseerima hakata.
  Reedel avaldati oodatust paremad tööturuandmed, mis pani turud uskuma, et intressimäärade tõus toimub juba enne aasta lõppu.
  “Ma arvan, et turgude jaoks on väga positiivne, kui Föderaalreserv saab edasi liikuda,” ütles Whittmann. Ta usub, et detsembrikuine tõus tuleb “väike” ning intressid püsivad keskpikas perspektiivis “väga madalal tasemel," mis aitab omakorda aktsiaturgudel tõusta.
  Analüütikute seas pole konsensust
  Majandusteadlased ja analüütikud pole ühel meelel, kuidas intresside tõstmine varade hindu mõjutama hakkab. See peaks dollari väärtust tõstma, aga tugevam dollar tähendab, et ekspordile keskendunud USA ettevõtteid hakkab see negatiivselt mõjutama. Analüütikute sõnul hakkavad tõusma ka laenukulud.
  Suurte ettevõtete kasumitele ei mõju kõrgemad laenukulud sugugi hästi. City Financial Investment Company investeeringute juht Peter Toogood ütles, et intresside tõstmisel hakkavad ettevõtete kasumi ja hinna suhted kahanema.
  “Rahapoliitika karmistamine ei ole kunagi heaendeline,” ütles ta. “See tuleb ajal, kus ettevõtete kasumid pole juba praegu kiita.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.