Mait Kraun • 14 jaanuar 2016

Börs: turud tegid osa kaotustest tasa

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiad tegid täna osa eilsetest kaotustest tasa, sest nafta hind stabiliseerus, mis aitas turge rahustada, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks tegi kuue nädala suurima tõusu, sest investorid spekuleerisid, et aktsaid on sellel aastal langenud juba liiga palju. Nafta- ja maagaasi ettevõtted juhtisid tõusu ja kallinesid rohkem kui 4 protsenti.

Turge toetas ka St. Louisi Föderaalreservi president James Bullard, kes ütles, et nafta hinnalangus võib mõjutada keskpanga intressimäärade tõstmist. Dollar tugevnes ja niinimetatud turvasadama varad, näiteks kuld ja võlakirjad, taandusid.

„See on kergendus, mida me oleme ootanud,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi strateeg Bruce Bittles. „Pessimism on kasvanud tasemeteni, kus investoritel on kõrvale pandud piisavalt raha, et toetada kas või lühiajalist tõusu. Oodatust paremad ettevõtete kvartalitulemused võiks tõusu elus hoida.“

S&P 500 indeks kallines 1,7 protsenti 1921 punktini. Dow Jonesi indeks kallines 1,41 protsenti ja jõudis 16 379 punktini.

WTI toornafta kallines 2,2 protsenti ja Brent lisas 2,4 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 31,15 ja 31,03 dollarit. Kulla (comex) hind langes 1 protsendi ja unts maksab 1076 dollarit.

Hetkel kuum