Preatoni poeg liitus Pro Kapitali juhatusega

Ernesto Preatoni 2007. aastal Harju maakohtus, kus ta mõisteti isiklikes maksuasjades õigeks.  Foto: Veiko Tõkman

AS Pro Kapital Grupp sai kahele varasemale nõukogu liikmele juurde kolmanda, itaallase Edoardo Axel Preatoni, seisab börsiteates.

Edoardo Axel Preatoni valiti ASi Pro Kapital Grupp juhatuse liikmeks alates 1. märtsist, volituste kehtivusaeg on kolm aastat. Preatonile ei kuulu ühtegi ASi Pro Kapital Grupp aktsiat.

Edoardo Preatoni on ühtlasi Itaalia ärimehe Ernesto Preatoni üks seitsmest lapsest, vähemalt nii väitis veebilehel ConstructionWeekOnline.com 2014. aastal ilmunud artikkel Preatoni ärist Dubais. Ernesto Preatoni taandus mullu veebruaris Pro Kapitali nõukogust, märkides, et ettevõte on heades kätes ja ta soovib keskenduda muude projektide arendusele. Endiselt kuulub temale ja tema lähikondlastele osalus Pro Kapitalis.

28aastane Edoardo Axel Preatoni on sündinud Itaalias Milanos ning tal on Milano Istituto De Amicises omandatud diplom humanitaarteadustes. Preatoni on alates 2013. aastast Real Estate Development LLC tegevdirektor Dubais, ta on ka ettevõtte asutaja. Lisaks itaalia keelele oskab Preatoni inglise, prantsuse ja islandi keelt.

Preatoni CVsse on märgitud, et ta on võimeline tegema finantsanalüüse, ette valmistama eelarvet ning rahavooge teatud ärivaldkondades. Samuti mõistab ta hästi turismisektoris toimuvat, kuna tal on varasem kogemus suure hotelli veebiturundusjuhina.  

ASi Pro Kapital Grupp juhatus jätkab seega kolmeliikmelisena: Paolo Vittorio Michelozzi, Allan Remmelkoor ja Edoardo Axel Preatoni.

Hetkel kuum