Rainer Saad • 22 märts 2016

Brüsseli sündmused panid Briti naela langema

Naela kurss on langenud kõigi peamiste valuutade suhtes.  Foto: Reuters/Scanpix

Briti nael on täna valuutaturul suurim langeja, kuna kardetakse, et Brüsseli sündmused suurendavad brittide tahet Euroopa Liidust välja astuda.

Dollari vastu langes nael 0,8 protsenti, euro vastu 0,5 protsenti. „Kõige negatiivsem on reaktsioon Briti naelale,“ ütles Bloombergile Bank of America Merrill Lynch’i G10 valuutastrateegia juht Athanasios Vamvakidis. „Sündmused, mis võivad suurendada põgenikevastaseid meeleolusid – nagu terrorirünnakud – tõstavad Brexiti riske.“

Briti nael on sel aastal olnud teiste valuutade suhtes nõrk, kuna kardetakse, et 23. juuni referendumil hääletavad britid Euroopa Liidust lahkumise poolt.

„Sterling on täna teistest selgelt nõrgem,“ ütles Credit Agricole G10 valuutastrateegia juht Valentin Marinov Bloombergile. „Arvan, et siin mängib rolli ka mure, et sellised traagilised sündmused nagu täna, võivad tõsta toetust Euroopa Liidust lahkumisele.“

Londoni börsiindeks FTSE100 on enne kella 12 seisuga 0,35% miinuses.

Hetkel kuum