Olavi Teppan • 29. märts 2016
Jaga lugu:

Duumasaadik: Venemaa ei oska rahaga ümber käia

Vene rubla.  Foto: Bloomberg

Venemaa riigiduuma eelarve- ja maksukomisjoni juht Andrei Makarov ütles Ühtse Venemaa parteikoosolekul, et Venemaal on palju raha, aga seda hallatakse ebaefektiivselt.

„Kõige tähtsam on aru saada, et me oleme püstirikkad, aga me ei halda raha alati efektiivselt,“ sõnas Makarov uudisteagentuuri RBK vahendusel.

Ta toonitas, et ametivõimud peavad võitlema efektiivse rahahalduse eest igal tasandil, ning lisas, et raha juurdetrükkimine ei lahenda Venemaa probleeme.

Koosolekul oli arutuse all Venemaa majanduse olukord, võitlus korruptsiooniga ja maksumeetmete tõhustamine, sealhulgas offshore-äritegevuse vastane seadusandlus, mille jõustumisel kõik füüsilised ja juriidilised isikud, kes omavad vähemalt 50 protsenti mingist välismaal asuvast varast, peavad deklareerima ja tasuma sellelt teenitud tulu Venemaal.

Majanduslanguse tingimustes on Venemaal teravnenud kapitali väljavoolu ja maksudest kõrvalehoidmise probleem. Uudisteagentuur TASS vahendab, et ekspertide hinnangul on viimastel aastatel offshore-skeemidega Venemaa jurisdiktsiooni alt välja voolanud üle 2 triljoni USA dollari.

Venemaa rahandusministeeriumi andmetel oli eelarvepuudujääk selle aasta kahel esimesel kuul 112,7 miljonit rubla ehk 0,4 protsenti riigi sisemajanduse kogutoodangust. President Putini ukaasiga tohib aastane eelarvepuudujääk olla kuni 3 protsenti SKTst.

Jaga lugu:
Hetkel kuum