Birjo Must • 27 aprill 2016

Nordea grupi kasum langes järsult

Nordea Banki juhi Casper von Koskulli sõnul olid tulemus rahuldav.  Foto: Reuters/Scanpix

Skandinaavia suurim pank Nordea teatas täna, et grupi kasum langes esimeses kvartalis aastaga 28%, kuna negatiivsed intressimäärad ja müügilaine börsidel lõi pankade jaoks ebasoodsa keskkonna.

Nordea Banki puhaskasum ulatus esimeses kvartalis 782 miljoni euroni, mis jäi alla Bloombergi küsitletud analüütikute oodatud 792 miljonile eurole. Panga intressitulu vähenes aastaga 7% ja kogutulu 16%, 2,3 miljardi euroni. Samal ajal vähenesid ka tegevuskulud 1%.

"Finantsturgude volatiilsus ja madalad intressimäärad lisasid käibele survet," teatas panga juht Casper von Koskull. "Arvestades praegust keskkonda on tulemus rahuldav."

Põhjamaade pangad on ühed neist, mis on negatiivsete intressimäärade suhtes kõige haavatavamad. Seetõttu on neil keeruline teenida traditsioonilist laenutulu. Selleks, et langust kompenseerida, püüavad regiooni pangad arendada näiteks varahaldusüksuste äri. See on kasumlik tegevus, kuna paljud skandinaavlased otsivad madalate intressimäärade keskkonnas alternatiivseid investeerimisvõimalusi.

Nordea panga aktsia hind on tänavu Stockholmi börsil langenud ligi 15%.

Hetkel kuum