Pille Ivask • 29. aprill 2016 kell 5:30

Amazon lõi kõvasti ootusi

Amazoni juht Jeff Bezos.  Foto: epa

Amazoni esimese kvartali tulemused ületasid märgatavalt analüütikute ootusi, vahendab CNBC.

Amazoni esimese kvartali kasum oli 513 miljonit dollarit ehk 1,07 dollarit aktsia kohta, käibeks kujunes 29,13 miljardit dollarit. Analüütikud olid oodanud 58 sendi suurust kasumit aktsia kohta ning 27,98 miljardi dollari suurust käivet.

Amazoni finantsdirektor Brian Olsavsky lausus, et esimene kvartal märkis Amazoni jaoks rahvusvahelisel turul viimase kolme aasta tugevaimat käibekasvu.

Amazoni aktsia hind kerkis järelturul pärast tulemuste teatamist 12 protsendi võrra.

Nüüd ootab Amazon selle kvartali käibeks 28–30,5 miljardit, mis oleks võrreldes möödunud aasta sama ajaga 21–32 protsenti rohkem. Wall Streeti prognooside järgi peaks teise kvartali käive jääma 28,32 miljardi dollari juurde.

Hetkel kuum