Mait Kraun • 29. aprill 2016 kell 20:37

Börs: kehvad tulemused vedasid aktsiaturud alla

Nõutu börsimaakler New Yorgi börsil.  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna languses ning Standard & Poor’s 500 indeks tegi suurima kahepäevase kukkumise alates veebruarist. Börsifirmade kvartalitulemused on olnud kesised ning USA majanduskasv nõrk, vahendab Bloomberg.

Päeva lõpus aktsiad veidi taastusid. Ettevõtete tulemused olid kehvad, näiteks Gilead Sciencesi aktsia odavnes pärast oodatust väiksemat kasumit 9 protsenti. Apple’i aktsia langus jätkus. Amazoni tulemused olid aga üle ootuste ning aktsia kallines 9 protsenti. 

S&P 500 indeks langes 0,5 protsenti 2065 punktini. Sellel nädalal on indeks odavnenud juba 1,3 protsenti, mis on suurim langus alates veebruarist. Dow Jonesi indeks kukkus 0,3 protsenti ja lõpetas päeva 17 773 punktil.

„Turgudel oli pärast 2100 punkti ületamist väga palju optimismi. See muutis aktsiaturu haavatavaks ja nüüd toimub lühiajaline korrektsioon,“ ütles investeerimisfirma Robert W. Bairdi strateeg Bruce Bittles. „Nõrkus on peamiselt tingitud kehvadest kvartalitulemustest. Turge toetab praegu keskpankade soodne rahapoliitika. Hinnatasemed on aga väga kõrged ning kasumid ei ole piisavalt head.“

WTI toornafta hind langes 0,1 protsenti 45,97 dollarini barrelist. Brent jäi sisuliselt samale tasemele ning barrel maksis päeva lõpuks 48,13 dollarit. Kulla hind tõusis 2,2 protsenti ja unts maksab 1294 dollarit.

Hetkel kuum