Jaga lugu:

Jeen tugevnes 18 kuu tippu

Jaapani Keskpanga juht Haruhiko Kuroda  Foto: Reuters/Scanpix

Jaapani jeen tugevnes täna USA dollari ja euro vastu pool protsenti. Dollari suhtes tugevnes jeen 18 kuu tippu.

Jeen on hakanud tugevnema pärast eelmise nädala neljapäeva, kui Jaapani keskpank otsustas jätta hoiuse intressimäära -0,1%-le ja võlakirjade tagasiostu summa 80 triljonile jeenile. See otsus tuli investoritele üllatusena, kuna loodeti, et keskpank võtab kasutusele lisameetmeid aktsiahindade languse peatamiseks.

„Kuna Jaapani keskpank ei andnud lisameetmetest märku, tähendab see jeenile tugevnemist,“ kirjutas Mizuho pank enda tänahommikuses ülevaates. Jeen tugevnes täna euro ja dollari vastu pool protsenti.  

Jaapani börsiindeks Nikkei langes eile üle 3 protsendi, täna oli börs riikliku püha tõttu suletud.

Aasia börsidel olid täna erinevad meeleolud. Hongkongi Hang Seng langes 1%, Hiina Shanghai tõusis 1,7%, Lõuna-Korea Kospi 0,42%. Austraalia börs tõusis üle 2%, kuna Austraalia keskpank langetas baasintressi 25 baaspunkti rekordmadala 1,75 protsendini.

Jaga lugu:
Hetkel kuum