Kadi Neemre • 12. mai 2016 kell 17:28

Apple'il seljataga järjekordne halb päev

Apple'i tulemused pole kaugeltki roosilised  Foto: EPA

Apple’i aktsia jaoks oli täna taas halb päev. Tehnoloogiahiiu aktsiad kukkusid lühiajaliselt ligi 3%, alla 90 dollari aktsia eest.

Aktsiate hind oli viimati nii madal 26. juunil 2014.

Apple'i turukapital kukkus varasemalt esimeselt kohalt teisele kohale, esimese koha hõivas Google’i emaettevõte Alphabet, vahendab CNBC. 

“Apple aktsiate liikumine näitab, et Apple on varjusurmas. Küsimus on selles, kas see on püsiv või ainult ajutine nähtus, kuniks ettevõte tuleb turule millegi uue ja põnevaga,” küsis UBSi analüütik Steven Milunovich. “Tehniliselt on ettevõte saavutanud põhja ning mure seisneb selles, et tegevjuht Tim Cook tundub olevat kaotanud kontrolli lähiaja nõudluse üle ning keegi ei usu, et iPhone 7 on märkimisväärne hulk uusi detaile, mis paneks kõik uut telefoni ostma,” lisas ta.

Ettevõtte aktsiad on viimasel ajal olnud seoses muredega iPhone’i nõudluse pärast suure surve all. Kolmapäeval teatas Asian Nikkei Review asjaga kursis allikatele viidates, et Taiwani tehnikatootjad saavad võrreldes eelmise aastaga selle aasta teises pooles kordi väiksemaid tellimusi Apple’ilt.

Viimase kuue kuu jooksul on Apple aktsiad kukkunud üle 20%.

Hetkel kuum