Bangladeshi keskpanka tabas suur küberrööv

19. mai 2016, 13:47
USA dollarid
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160519/BORS/160519629/AR/0/AR-160519629.jpg

Bangladeshis häkiti ühe keskpanga töötaja arvutisse, kust tehti rahvusvahelisi ülekandeid nii suures mahus, et kuriteo saab liigitada maailma suuremate küberröövide hulka.

Riigi diplomaadi John Gomesi teatel röövisid häkkerid 81 miljonit dollarit ning kandsid selle Filipiinidel asuvatele pangakontodele. „Häkiti ühe makseosakonna töötaja arvutisse, kel on ligipääs ülekannete tegemise õigustele,“ selgitas ta.

Häkkerid jätsid New Yorgi Föderaalreservile SWIFTi süsteemi kaudu mulje, justkui sooviks Bangladesh erinevate riikide vahel ümber paigutada miljard dollarit. Enamik tehinguid ei läinud küll läbi, kuid 81 miljonit dollarit jõudis siiski Filipiinidele häkkerite valdusesse.

Gomesi sõnul pole häkkerid pärit Filipiinidelt ega Bangladeshist, kuid täpsem informatsioon nende päritolu kohta veel puudub. Filipiinidel uurimist juhtiva Ralph Recto teatel oli raha suunamisega seotud mitu hiinlast ning 15 miljonit varastatud rahast on ka tagasi saadud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. May 2016, 13:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing