26 mai 2016

Börs: aktsiaturud jõudsid olulise tasemeni

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiaturud tegid täna väikse languse, sest turud jõudsid tähtsa vastupanutasemeni. Toornafta hind tõusis aga esimest korda poole aasta jooksul üle 50 dollari, vahendab Bloomberg.

Pangandussektori ja toorainetootjate aktsiad, mis aitasid S&P 500 indeksil kaks päeva järjest tõusta, olid täna languses. Brenti toornafta jõudis aga kõrgeima tasemeni alates novembrist. Jaanuaris saavutatud põhjadest on nafta hind tõusnud rohkem kui 80 protsenti.

Investorid jälgivad majandusandmeid, mis peaks andma aimu, kas Föderaalreserv tõstab juunis intressimäärasid või mitte. Homme hoitakse silm peal SKP andmetel ja Fedi juhi Janet Yelleni kõnel. Lisaks sellele on tähtis Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise risk.

„Viimastel päevadel on turud sündmustest veidi ette tormanud,“ ütles investeerimisfirma Federated Investorsi aktsiaturgude strateeg Phil Orlando. „Esimese kvartali börsifirmade tulemused olid kohutavad ja Brexiti referendum võib minna nädal pärast Föderaalreservi otsust halvas suunas. Järgmistel nädalatel on mitmeid sündmuseid, mille osas on palju ebakindlust.“

Standard & Poor’s 500 indeks langes vähem kui 0,1 protsenti 2090 punktini. Indeks on jõudmas olulise vastupanuni– 2100 punktini. Eelmisel korral peatus aktsiate hinnatõus just sellel tasemel. Dow Jonesi indeks langes 0,1 protsenti 17 828 punktini.

 

Hetkel kuum