Rainer Saad • 9. juuni 2016 kell 10:30

Taani tuulikufirma aktsia sai tuule tiibadesse

Dong Energy  Foto: EPA

Täna toimus kauaoodatud Taani tuulikufirma Dong Energy AS aktsiadebüüt, mis ei valmistanud investoritele pettumust.

Dongi aktsia IPO hind oli 235 krooni, kuid kauplemispäeva esimese poole tunniga tõusis aktsia 258 Taani kroonini ehk 10 protsenti. IPO hinna järgi oli Dongi väärtus 13,2 miljardit eurot ning selle näitajaga on tegemist aasta suurima börsidebüüdiga Euroopas.

Ettevõtte tegevjuht Henrik Poulson ütles CNBC-le, et nõudlus puhta energia järele on praegu maailmas suur. „Me näeme praegu väga tugevat turgu maailmas ja seda mitte ainult Suurbritannias, Saksamaal ja Taanis, vaid ka sellistes riikides nagu Holland, Prantsusmaa ja Belgia. Hiljuti oleme näinud, et riigid nagu USA, Taiwan ja Hiina on üha rohkem hakanud kasutusele võtma tuuleenergiat,“ ütles Poulson.

Dongi aktsiate avalikul esmapakkumisel osales 36 000 investorit. Suurim aktsionär on rohkem kui 50%-ga Taani valitsus, Goldman Sachsile kuulub kahe fondi kaudu umbes 19 protsenti ettevõttest.

Hetkel kuum