Mait Kraun • 16 juuni 2016

Börs: turud taastusid pikast langusest

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA turud taastusid täna viis päeva kestnud langusest. Brexiti risk vähenes ning aktsiad reageerisid tõusuga, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks langes vahepeal 1 protsendi, kuid suutis päeva lõpuks siiski taastuda. Euro Stoxx 50 indeks kallines, sest kihlveokontorite arvates muutus Brexit ebatõenäolisemaks. Täna otsustasid nii lahkumise kui ka jäämise pooldajad oma kampaaniad külmutada, sest Suurbritannias mõrvati parlamendiliige ja Brexiti vastane Jo Cox.

Kauplejate teatel algasid aktsiaturud tõusma ajal, mil kihlveokontoritest tulid andmed, et Brexiti tõenäosus on vähenenud. Tõenäosus oli päeva keskel 44 protsendi juures, aga langes õhtuks 38 protsendini. Teised jälle väitsid, et turud on piisavalt palju langenud ning tegemist oli tehnilist laadi korrektsiooniga.

„Viimased küsitlused on näidanud, et Brexiti referendumi tulemust on raske ennustada või on lahkumise pooldajate leer toetust juurde saanud,“ ütles investeerimisfirma Janney Montgomery Scott LLC investeeringute juht Mark Luschini. „Kampaania jahtumine võiks pakkuda investoritele leevendust.“

S&P 500 indeks kallines 0,3 protsenti 2078 punktini. Dow Jones lisas 0,5 protsenti ja lõpetas päeva 17 733 punktil. Euroopa aktsiaid kajastav Stoxx 600 indeks langes 0,7 protsenti.

WTI toornafta hind langes 3,8 protsenti ja Brent kaotas 4 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,21 ja 47,02 dollarit. Kulla hind hakkas õhtul kiiresti langema ning unts maksab 1278 dollarit.

Hetkel kuum