Mait Kraun • 16 juuni 2016

Euroopa pankade aktsiad rekordmadalal

Deutsche Bank.  Foto: Reuters/Scanpix

Mitme Euroopa suurima panga aktsiad jõudsid rekordmadalale, sest Föderaalreserv lükkab intresside tõstmist edasi ning potentsiaalne Brexit paneb muretsema Euroopa majanduse pärast, vahendab Bloomberg.

„Euroopa pankade trajektoor on väga murettekitav,“ ütles Genfis asuva investeerimisfirma B Capitali fondihaldur Lorne Baring. „Kui pangad peegeldavad regiooni majanduslikku tervist, siis tekib õigustatud küsimus: mis toimub Euroopas?“

Euroopa suurima investeerimispanga Deutsche Banki aktsia on täna langenud 3,5 protsenti 12,8 euroni – see on madalaim tase alates 1992. aastast, mil Bloomberg alustas andmete kogumisega. Credit Suisse aktsia kukkus 5,3 protsenti, mis tähendab, et sellel aastal on panga aktsia langenud juba 48 protsenti. 39-liikmeline Bloombergi Euroopa pankade ja Finantsteenuste indeks odavnes 2 protsenti. Kõige kehvemini on läinud Hispaania ja Itaalia pankadel.

Investorid müüvad Euroopa pankade aktsiaid, sest Brexiti tõenäosus on viimaste arvamusküsitluste valguses kasvanud. Brexit ei teeks pankade elu sugugi kergemaks. Juba praegu on neil palju probleeme – volatiilsed turud, negatiivsed intressimäärad ning kauplemisest saadava käibe vähenemine.

 

 

Hetkel kuum