Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brexit räsib lennufirmade aktsiaid

  EasyJetFoto: EPA

  Globaalsete lennufirmade aktsiad hakkasid odavnema, sest investorid kardavad, et britid lendavad Brexiti tõttu lähitulevikus vähem, vahendab Bloomberg.

  EasyJet Plc aktsia tegi viimase 12 aasta suurima languse. Kardetakse, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust hakkab negatiivselt mõjutama ka ettevõtete kasumeid. Reisinõudlus peaks terve suve jooksul vähenema. USA lennufirma United Continental Holdingsi aktsia tegi viie aasta suurima kahepäevase languse. American Airlines ja Delta Air Lines kukkusid enim alates augustist.
  USA lennufirmade puhul kardetakse eelkõige seda, et britid reisivad naela odavnemise tõttu Põhja-Ameerikasse vähem. Nimelt muudab odavam nael brittide jaoks USA lennupiletid kallimaks. Teisalt muutuvad Briti lennupiletid ameeriklaste jaoks odavamaks, mis võib mõju osaliselt vähendada.
  „Otsus Euroopa Liidust lahkuda tekitab ebakindlust, mis mõjutab lennupiletite lühiajalist nõudlust,“ ütles Deutsche Banki analüütik Michael Linenberg. Kolm suuremat USA lennufirmat müüvad 2,8-6,3 protsenti piletitest Suurbritannia turule. See tähendab, et kehvem nõudlus võib vabalt lennufirmade kasumeid mõjutada, lisas ta.
  Inglismaa lennufirma EasyJeti aktsia kukkus täna 22 protsenti ja reedel 14 protsenti. International Consolidated Airlines Group SA odavnes täna 16 protsenti ja reedel 23 protsenti. United Airlinesi aktsia langes 7,9 protsenti ja American Airlines odavnes kahe päevaga 18 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.