Brexit räsib lennufirmade aktsiaid

27. juuni 2016, 22:11
EasyJet
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160627/BORS/160629801/AR/0/AR-160629801.jpg

Globaalsete lennufirmade aktsiad hakkasid odavnema, sest investorid kardavad, et britid lendavad Brexiti tõttu lähitulevikus vähem, vahendab Bloomberg.

EasyJet Plc aktsia tegi viimase 12 aasta suurima languse. Kardetakse, et Suurbritannia lahkumine Euroopa Liidust hakkab negatiivselt mõjutama ka ettevõtete kasumeid. Reisinõudlus peaks terve suve jooksul vähenema. USA lennufirma United Continental Holdingsi aktsia tegi viie aasta suurima kahepäevase languse. American Airlines ja Delta Air Lines kukkusid enim alates augustist.

USA lennufirmade puhul kardetakse eelkõige seda, et britid reisivad naela odavnemise tõttu Põhja-Ameerikasse vähem. Nimelt muudab odavam nael brittide jaoks USA lennupiletid kallimaks. Teisalt muutuvad Briti lennupiletid ameeriklaste jaoks odavamaks, mis võib mõju osaliselt vähendada.

„Otsus Euroopa Liidust lahkuda tekitab ebakindlust, mis mõjutab lennupiletite lühiajalist nõudlust,“ ütles Deutsche Banki analüütik Michael Linenberg. Kolm suuremat USA lennufirmat müüvad 2,8-6,3 protsenti piletitest Suurbritannia turule. See tähendab, et kehvem nõudlus võib vabalt lennufirmade kasumeid mõjutada, lisas ta.

Inglismaa lennufirma EasyJeti aktsia kukkus täna 22 protsenti ja reedel 14 protsenti. International Consolidated Airlines Group SA odavnes täna 16 protsenti ja reedel 23 protsenti. United Airlinesi aktsia langes 7,9 protsenti ja American Airlines odavnes kahe päevaga 18 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2016, 22:11
Otsi:

Ava täpsem otsing