Jüaan pööras langusse

05. juuli 2016, 15:03
Hiina jüään
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160705/BORS/160709901/AR/0/AR-160709901.jpg

Jüaan on dollari suhtes viimasel pooleteisel nädalal nõrgenenud 1,3 protsenti, vahendab CNN Money.

Jüaani nõrgenemine on suuresti seotud sellega, et britid hääletasid 23. juunil toimunud referendumil Euroopa Liidust lahkumise poolt. Kuna Hiina suurim kaubanduspartner on just Euroopa Liit, on liidusisene ebastabiilsus mõjutanud ka Aasia suurimat majandust.

Veelgi enam, jüaani nõrgenemisele aitab kaasa ka asjaolu, et Hiina otsustas möödunud aastal jüaani siduda valuutakorviga, kuhu kuuluvad teiste hulgas ka Briti nael ja euro. Alates referendumist on nael aga kukkunud 12% jagu.

Mitmed ökonomistid ütlevad, et jüaan peaks tänavu veelgi nõrgenema.

Hiina jaoks on probleemiks nii liiga tugev kui liiga nõrk jüaan. Juhul, kui valuuta on liiga tugev, on see probleem ekspordile. Kui jüaan peaks järsult ja palju langema, tooks see endaga turupaanika, mis juhtus nii mullu augustis kui tänavu jaanuaris.

Hiina pank andis esmaspäeval teada, et nende eesmärk on hoida jüaani kurssi võimalikult stabiilsena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. July 2016, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing