Pille Ivask • 7 juuli 2016

Läti tehnoloogiaettevõte tuleb Balti börsile

Börs  Foto: Getty Images

Nasdaq andis teada, et järgmisel teisipäeval ehk 12. juulil noteeritakse Läti tehnoloogiaettevõtte HansaMatrix aktsiad Nasdaq Balti börside põhinimekirjas.

HansaMatrix on kiiresti kasvav tehnoloogiaettevõte, mis pakub tootedisaini ja tootmise täisteenust andmevõrgunduses, niinimetatud asjade internetis ja teistes kõrge lisandväärtusega ärisegmentides, seisab börsiteates. Ettevõte on tegutsenud 15 aastat ning opereerib kaht tootmisjaama, kus töötab kokku üle 350 inimese.

„Meil on hea meel tervitada HansaMatrixit Balti börside põhinimekirjas noteerimise puhul. Nüüd saavad ettevõtte kasvust osa lisaks praegustele omanikele ka uued investorid,“ ütles Nasdaq Balti börsiteenuste juht Daiga Auziņa-Melalksne. „Kiiresti kasvavad väikese ja keskmise suurusega ettevõtted on iga majanduse selgroog ja seega on äärmiselt oluline, et neil ettevõtetel oleks ligipääs sobilikele rahastusallikatele.”

„Minu jaoks on noteerimine ettevõtte 15aastase tegevusajaloo üks uhkeim ja põnevaim hetk. Ettevõtte börsile viimine ja turult kapitali kaasamine võimaldab suurendada nähtavust ja võimalusi edasi arendada. Oleme kapitali kaasamise protsessi käigus saanud investoritelt hindamatut tagasisidet. Ootan huviga nendega koostööd,“ ütles HansaMatrixi juht Ilmārs Osmanis.

Enne ettevõtte aktsiate noteerimist Nasdaq Balti põhinimekirjas viis HansaMatrix läbi praeguste ja uute aktsiate suunatud pakkumise investoritele, sealhulgas mitmele Balti pensionifondile. Pärast raha kaasamist koosneb HansaMatrixi kapital 1 829 381 lihtaktsiast, mille nimiväärtus on 1 euro. Kõik ettevõtte aktsiad noteeritakse Nasdaq Balti põhinimekirjas.

Hetkel kuum