Indrek Mäe • 29. juuli 2016 kell 10:00

Tallinna Vesi vähendas riigivastast kahjunõuet

Tallinna Vesi on vähendanud konkurentsiametile seoses tariifivaidlusega kohtu kaudu esitatud kahjunõuet.  Foto: Erik Prozes

Tallinna Vesi on vähendanud konkurentsiametile seoses tariifivaidlusega kohtu kaudu esitatud kahjunõuet, selgub ettevõtte poolaasta vahearuandest.

Kuna kahjunõue põhineb hinnangulistel tuleviku müügimahtudel ning eeldataval tarbijahinna indeksil, alandas Tallinna Vesi selle varasema 90 miljoni euro pealt 73 miljonile eurole. „Viimastel kuudel on tarbijahinnaindeks olnud madalam kui kahjunõude arvutamise hetkel,“ selgitatakse vahearuandes.

Ettevõte esitas 2014. aasta mais Tallinna halduskohtule kahjunõude konkurentsiameti vastu, et vältida rahalise nõudeõiguse aegumist. Tallinna Vesi taotleb tariifivaidlusest tulenevate võimalike kahjude hüvitamist kuni lepinguperioodi lõpuni 2020. aastal.

Hetkel kuum