• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuld lõikab kasu "täiuslikust tormist"

  Kullakangid.Foto: EPA

  Kuld peaks kasu saama „täiuslikust tormist,“ mille on põhjustanud alternatiivide vähesus ning riskide kasvamine, teatas Maailma Kullanõukogu.

  Nõudlus Jaapani riigivõlakirjade vastu on vähenenud ja see on märk, et investorid „on kaotamas usku keskpankadesse ning nende ebatraditsioonilisse rahapoliitikasse,“ teatas Maailma Kullanõukogu augustikuises raportis. Organisatsioon viitas selle nädala alguses toimunud oksjonile, kus investorite huvi oli kesine.
  „Me arvame, et investorid kasutavad praeguses keskkonnas kulda selleks, et aktsiate ja madalama kvaliteediga võlakirjade ostmisest tulenevaid riske maandada,“ kirjutas organisatsioon raportis.
  Maailma Kullanõukogu, mis on loonud ka börsil kaubeldava fondi (ETF) SPDR Gold Trust Fundi, märgib, et kuld on olnud sellel aastal üks parimaid varasid.
  Tänavu on kulla hind tõusnud 28 protsenti. Standard & Poor’s 500 indeks on samal ajal tõusnud vaid 7 protsenti. Nafta hind on langenud aasta algusega võrreldes aga 2 protsenti (vt. allpool olevat graafikut).
  Kuld on ületanud sellel aastal teisi varaklasse.Foto: Bloomberg, Maailma Kullanõukogu
  Keskpangad üle maailma kasutavad kõiki vahendeid, et kasvu stimuleerida. Konkreetsemalt tõi nõukogu välja Euroopa Keskpanga, mis plaanib tõenäoliselt stimuleerimist laiendada. Neljapäeval otsustas Inglise Keskpank intressimäärasid alandada ning rahatrükki suurendada.
  Raportis toodi ka välja, et tavapäraselt turvasadamana toimivad valitsuse võlakirjad ei ole investorite jaoks sisuliselt enam valikus, sest kolmandiku on ära ostnud keskpangad ning vähem kui 40 protsendil on positiivne tootlus. Vaid 17 protsenti võlakirjadest annab 1 protsendist kõrgemat tootlust (vt allpool olevat graafikut).
  Võlakirjad erinevate tootluste järgi.Foto: EPA
  Nõukogu lisas, et investorid ostavad aktsiaid ja see on pannud turud tõusma, aga hinnatasemed on kerkinud juba ajalooliste rekorditeni.
  Investorid otsivad palavikuliselt tootlust ning see on toonud nad kullaga tagatud börsil kaubeldavate fondide juurde. Selle aasta esimese seitsme kuuga voolas fondidesse 25 miljardit dollarit. Piltlikult öeldes on investoritel 2240 tonni kulda – see jääb alla 2012. aasta tippudele, mis tähendab, et ruumi tõusuks veel on.
  Kullaga tagatud börsil kaubeldavate fondide varade maht regiooniti.Foto: Maailma Kullanõukogu
  Investorite seas tuntud The Market Anthropology blogi kirjutas kolmapäeval, et dollari kurss on liiga kõrgele tõusnud ning see peaks tulevikus kulda toetama. Blogis kirjutati, et vaatamata muljetavaldavale tõusule on kullal veel pikk tee minna ning tõenäoliselt ületatakse eelmised rekordid (2011. aastal saavutatud 1924 dollarit untsist).
  „Kokkuvõtteks võib öelda, et väärismetallide hinnad on juba tublisti kallinenud, aga me ootame tõusu jätkumist, sest nõrgem USA dollar ja reaaltootluste vähenemine toetavad kulda,“ kirjutati blogis „Juba praegu kaupleb kuld lähedal 1400 dollarile, vaatamata sellele, et USA dollar  on väga tugev. Perspektiiv on jätkuvalt atraktiivne.“Refereeringu autor omab väärismetalle ja sellega seotud varasid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Porto Franco laenuleping häbistab üht korralikku saladust
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Euroopa Liidu automüük pööras langusse, Eestis kasvab
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.
Kevadise tempoka tõusu järel pööras juulis ja augustis uute sõiduautode müük Euroopa Liidus langusse, edastas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Liit.