• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kulla hind hakkas langema

  Kuld.Foto: EPA

  Kulla hind langes esmaspäeval kahe ja poole kuu madalaima tasemeni, sest USA majandusandmed on olnud oodatust paremad, vahendab MarketWatch.

  Paremad majandusandmed on omakorda suurendanud ootusi, et Föderaalreserv peagi intresse tõstab. See on pannud dollari tugevnema ja kulla odavnema.
  Detsembri kullafutuurid on täna langenud 0,3 protsenti, 1341 dollarile. Reedel langes kollase metalli hind 1,7 protsenti, mis on suurim langus alates 24. maist, selgub FactSeti andmetest.
  „Kullakauplejad vähendasid oma positsioone ja võtsid kasumit, sest tõenäosus, et Föderaalreserv intressimäärasid tõstab, on tõusnud,“ ütles ThinkMarketsi analüütik Naeem Aslam. „Samas on jätkuvalt ebaselge, millal see võiks toimuda, sest USA presidendivalimised annavad ebakindlust juurde.“
  Reede teatati, et USAs loodi juulis 255 000 töökohta – see ületas suurelt analüütikute ootusi ja juba teist kuud järjest on number väga tugev.
  Futuuriturgude järgi on tõenäosus, et Föderaalreserv septembris intresse kergitab, tõusnud 18 protsendini. Enne tööturu andmeid oli vastav protsent 12. Detsembrikuise intresside tõusu tõenäosus on 45 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.