• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Faber: S&P 500 indeks langeb 50 protsenti

  Marc FaberFoto: epa

  Juba pikka aega aktsiaturgude osas pessimistlikult meelestatud Marc Faber teatas, et ennustab USA aktsiaturule varasemast veelgi suuremat langust, vahendab CNBC.

  Tuntud investor ja miljardär Faber ütles, et aktsiaid tabab tõenäoliselt laiaulatuslik langus, mis võib olla ajaloo üks suurimaid.
  „Ma arvan, et me võime vabalt kaotada viie aasta jagu kapitalikasvu, mis viiks S&P 500 indeksi 1100 punktini,“ ütles Faber. See tähendaks, et aktsiaindeks kukub 50 protsenti.
  Selleks, et Faberi varasemad ennustused täide läheks, peakski aktsiad umbes nii palju langema. Näiteks 2009. aastal, mil S&P 500 kauples 1100 punkti juures, ütles Faber, et aktsiad on ülehinnatud ning ralli saab peagi läbi.
  Alates sellest on Faber muutunud järjest pessimistlikumaks. Ta on aastate jooksul teinud mitmeid prognoose, et aktsiaturud hakkavad langema. Esmaspäeval jõudsid aktsiad uute rekorditeni (S&P 500 kauples 2185 punkti juures) ning Faber otsustas teha uue ennustuse.
  Ta ütles, et tema arvates on aktsiaturgude tõus jätkusuutmatu ning ei ole täpselt teada, mis saab olema languse katalüsaatoriks.
  „Turge ei ole üles viinud tõeline ostmine. Aktsiaid on ostnud börsifirmad ise ning toimunud on palju ühinemisi ja ülevõtmisi. Turgudel on järjest vähem juhtivaid aktsiaid. Vähesed aktsiad teevad uusi tippe,“ selgitas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.