Mait Kraun • 9. august 2016 kell 8:40

Türgi aktsiaturg tõuseb

Türgi lipp  Foto: Boomberg

Türgi aktsiaturud tõusid kolme nädala tippu ja valitsuse võlakirjad kallinesid, sest reitingufirma Moody’s otsustas pikemalt juurelda, kas riigi krediidireitingut vähendatakse või mitte, vahendab Bloomberg.

Borsa Istanbul 100 indeks tõusis eile 2,3 protsenti. Täna on indeks kallinenud 0,5 protsenti. Moody’s teatas reedel, et Türgi olukorra hindamine võtab veidi kauem aega. Investorid võtsid seda signaalina, et riigipöördekatse tõttu Türgi päris rämpsreitingut siiski ei saa. Türgi 5aastased võlakirjad kallinesid ja Türgi liir tõusis juba kolmandat päeva järjest.

„Uudiste puudumine on hea uudis, sest praegu on kõrge tootlusega valuutad investorite lemmikud,“ ütles Citigroupi strateeg Luis Costa. „Turud ei karda enam, et USA majandus võiks järsult langeda. See on arenevate turgude valuutadele positiivne, eriti liiri jaoks.“

Investorid on viimase kuu jooksul tootlust otsides pannud raha arenevatele turgudele, sest madalad intressid viisid lääneriikide riigivõlakirjade tootlused alla. Lisaks sellele on USA aktsiaturud väga kõrgele tõusnud. Riigipöördekatse tõttu jäi Türgi investorite soosingust välja, aga Moody’se tegevus muutis olukorda.

Hetkel kuum