Mait Kraun • 18. august 2016 kell 8:41

Analüüs: dollarit ähvardab järsk langus

USA dollar  Foto: Scanpix

Tehniliste indikaatorite järgi võib dollar sattuda pikaajalisse langusse, teatas investeerimisfirma Bespoke Investement Group, vahendab MarketWatch.

Nimelt on Bloombergi dollariindeks püstitanud kahekordse tipu (double top) ning murdnud läbi kiilukujulisest trendist (wedge pattern; allpool oleval graafikul sinisega). Lisaks läheneb indeks 38,2protsendilisele langusele, mis on Fibonacci jada arvestades tähtis toetuspunkt.

Tehnilisele analüüsile spetsialiseerunud analüütikute sõnul annab kahekordne tipp tavaliselt signaali, et pikaajaline tõusutrend on läbi saanud. Lisaks sellele on dollariindeks testinud kahel korral Fibonacci languse 23,6 protsendi vastupanutaset, millest pole suudetud ülespoole murda.

Bloombergi dollariindeksi tehniline analüüs.  Foto: Bespoke Investment Group

„Me arvame, et impulss on nüüd alla, sest kiilukujulisest trendist on välja murtud,“ teatasid analüütikud.

Kui dollariindeks murrab läbi 38,2 protsendi toetuspunktist, on järgmine toetus 50 protsendi juures, millele järgneb 61,8 protsendi toetus. Kumbki on praegusest tasemest vastavalt 3,3 ja 5,9 protsenti madalamal.

Kasu saavad võlakirjad, toorained ja arenevad turud

Kui dollar jätkab langust, siis peaks võlakirjade ja toorainete hinnad jätkama tõusu. Kasu saavad ka arenevate turgude varad, nentisid analüütikud.

Kui investor tahab dollari langusele panustada, saab selleks kasutada PowerShares DB U.S Dollar indeksit (UDN). See omab dollariindeksi futuure ning liigub valuutakursiga vastassuunaliselt, ütlesid analüütikud.

Strateegid kasutavad tehnilist analüüsi, et prognoosida teatud vara või valuuta tuleviku hinnaliikumisi. Investorid kasutavad tehnilist analüüsi koos fundamentaalanalüüsiga.

Hetkel kuum