• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: maailma aktsiaturud langesid

  New Yorgi börsFoto: Bloomberg

  Maailma aktsiaturud langesid, sest poliitilised probleemid ja turvariskid vedasid arenevate turgude aktsiaid alla, vahendab Bloomberg.

  Lisaks sellele on ei osata arvata, millal Föderaalreserv intresse tõstab ja võib öelda, et vastakad majandusandmed on kaardid segamini paisanud.
  Arenenud turgude aktsiad tegid seitsme nädala suurima languse, sest Türgi alustas sõjaväeoperatsiooni Süürias ning Põhja-Korea tegi raketitesti. Lõuna-Aafrika rand oli valuutade seas suurim langeja, sest riigi rahandusminister keeldus politseile ütlusi andmast.
  Standard & Poor’s 500 indeksi langust juhtisid ravimitootjad. Nafta hind hakkas langema, sest USA varud kasvasid.
  Turgude meeleolud on viimastel nädalatel palju vaheldunud, sest investorid püüavad aru saada, millal Föderaalreserv võiks intressimäärasid tõsta. Ühel nädalal on keskpankurite toon karmim, teisel nädalal jälle järeleandlikum.
  „Suured muutused, mis toimuvad Türgis ja Lõuna-Ameerika Vabariigis, on meeldetuletuseks, et arenevatel turgudel on poliitilised riskid küllaltki kõrged,“ ütles Capital Economicsi ökonomist William Jackson. „Poliitilised riskid on tähtsad, aga nüüd on investorite silmad Fedile suunatud. Tundub, et turgude ralli on hoo maha võtnud ning oodatakse, mida Yellen reedel räägib.“
  MSCI globaalsete aktsiate indeks langes 0,5 protsendi võrra. Arenevate turgude indeks kukkus 1,1 protsenti. S&P 500 indeks jõudis päevasiseselt ka korraks rekordini, aga lõpetas õhtul 0,5 protsenti madalamal.
  WTI toornafta hind langes 2,7 protsenti ja Brent odavnes 1,8 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 46,79 ja 49,05 dollarit. Selgus, et USA naftavarud kasvasid eelmisel nädalal 2,5 miljoni barreli võrra, mis oli oodatust rohkem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.