Sirje Rank • 24. august 2016 kell 9:45

Stefan Andersson SCA aktsia rallist osa ei saanud

Stefan Andersson  Foto: Eiko Kink

Väikeinvestor Stefan Andersson on olnud Rootsi SCA grupi aktsionär, mille aktsia täna Stockholmi börsil järsult tõusis, kuid tänasest rallist ta osa ei saanud – oma SCA aktsiad on Andersson juba müünud.

Rootsi hügieenitoodete ja metsanduskontsern Svenska Cellulosa AB teatas täna, et taotleb aktsionäridelt heakskiitu plaanile lüüa firma kaks tegevusala lahku ja kumbki haru börsil eraldi noteerida. Aktsia rallis päeva sees 12%.

„Tänast otsust jagada tegevus kaheks on oodatud päris kaua,“ kommenteeris Andersson, lisades ettepaneku taustaks, et ettevõtte varasem juhtkond on olnud selle sammu vastu. Ju siis on vahepeal „võimuvõitluses“ peaomanikuga, kelleks on Rootsi investeerimisfirma Industrivärlden, kokkuleppele jõutud. Industrivärldeni osalus SCA-s kallines täna ligi 1,7 miljardi Rootsi krooni võrra, rehkendas Rootsi majandusleht Dagens Industri. 

„Mina arvan endiselt, et SCA on hea ettevõte,“ ütles Andersson, kuid tõi aktsionäri jaoks puudusena välja, et väga suurt dividenditootlust enam pole. Aktsia on viimasel aastakümnel juba väga palju tõusnud. Samas on SCA aktsia jätkuvalt hea inflatsioonikaitse aktsia.

„Aga normaalsematel intressitingimustel tulevikus on dividenditootlus liiga väike, et praeguse hinna juures osta,“ avaldas Andersson oma arvamuse.

Hetkel kuum