• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Stefan Andersson SCA aktsia rallist osa ei saanud

  Stefan AnderssonFoto: Eiko Kink

  Väikeinvestor Stefan Andersson on olnud Rootsi SCA grupi aktsionär, mille aktsia täna Stockholmi börsil järsult tõusis, kuid tänasest rallist ta osa ei saanud – oma SCA aktsiad on Andersson juba müünud.

  Rootsi hügieenitoodete ja metsanduskontsern Svenska Cellulosa AB teatas täna, et taotleb aktsionäridelt heakskiitu plaanile lüüa firma kaks tegevusala lahku ja kumbki haru börsil eraldi noteerida. Aktsia rallis päeva sees 12%.
  „Tänast otsust jagada tegevus kaheks on oodatud päris kaua,“ kommenteeris Andersson, lisades ettepaneku taustaks, et ettevõtte varasem juhtkond on olnud selle sammu vastu. Ju siis on vahepeal „võimuvõitluses“ peaomanikuga, kelleks on Rootsi investeerimisfirma Industrivärlden, kokkuleppele jõutud. Industrivärldeni osalus SCA-s kallines täna ligi 1,7 miljardi Rootsi krooni võrra, rehkendas Rootsi majandusleht Dagens Industri. 
  „Mina arvan endiselt, et SCA on hea ettevõte,“ ütles Andersson, kuid tõi aktsionäri jaoks puudusena välja, et väga suurt dividenditootlust enam pole. Aktsia on viimasel aastakümnel juba väga palju tõusnud. Samas on SCA aktsia jätkuvalt hea inflatsioonikaitse aktsia.
  „Aga normaalsematel intressitingimustel tulevikus on dividenditootlus liiga väike, et praeguse hinna juures osta,“ avaldas Andersson oma arvamuse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.