Kadi Neemre • 13 september 2016

Börs: Fed hirmutas taaskord turge

Turud tegid Fedi otsuse hirmus järsu languse  Foto: EPA

USA börsid tegid täna terava kukkumise, mida põhjustas peamiselt energiasektor. Investorid ootavad ärevalt järgmisel nädalal toimuvat Föderaalreservi kohtumist ning hoidsid silma peal langenud naftahindadel.

“Me oleme tagasi volatiilsuse maailmas ning minu hinnangul ei tohiks see üllatusena tulla, kuna toorainete hinnad on kukkunud ning hirmud Föderaalreservi tegevuse üle on õhus olnud juba pikemat aega,” kommenteeris Edward Jonesi investeerimisstrateeg Kate Warne.

Dow Jones tegi kauplemissessiooni käigus enam kui 250 punktise languse; indeksi suurimaks kukkujaks oli Goldman Sachs.

S&P 500 kukkus 1,6%; indeksi suurimaks kaotajaks oli enam kui 3% energiasektor. WTI futuurid kukkusid ligi 2,6% 45,06 dollarile barreli eest peale IEA avaldust, mille kohaselt võtab naftaturu tasakaalustumine oodatust kauem.

Nasdaq kukkus samuti üle 1% ning seda hoolimata Apple’i tugevast kasvust.

Investorid on majandusandmetel hoolikalt silma peal hoidnud ning kuulanud kõigi Föderaalreservi ametnike kõnesid, püüdes tuvastada vihjeid keskpanga järgmisel nädalal tehtava otsuse kohta. Föderaalreservi kohtumine leiab aset järgmise nädala kolmapäeval ja neljapäeval. Turud prognoosivad tõenäosuseks, et järgmisel nädalal tõusevad intressimäärad 15%, selgub CME Groupi FedWatchi mõõdikust.

Detsembri kullafutuurid tõusid 2,30 dollari võrra 1327,90 dollarile untsi eest.

Dow Jones kukkus 1,49% ning sulgus 18051,55 punktil. S&P 500 sulgus 1,48% languses ja lõpetas päeva 2127,01 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 1,09% langusega 5155,25 punktil.

 

Hetkel kuum