• Jaga lugu:

  Norra kliendid kaebasid Tesla kohtusse

  Tesla Model S Berliini müügisalongisFoto: Reuters/Scanpix

  Mitmed norralastest Tesla omanikud tahavad oma raha tagasi saada, sest elektriautode kiirendus jääb lubatule alla, vahendab Bloomberg.

  126 Norras elavat Tesla klienti on seljad kokku pannud ning nõuavad ettevõttelt osa raha tagasi, sest Model S P85D jõudlus on lubatust väiksem. Nende sõnul pole auto nii võimas ja kiire nagu ettevõte välja reklaamib, teatas Wikborg Reini õigusfirma advokaat Kaspar N. Thommessen.
  Tesla ütles nördinud klientidele, et sõltumatud kiirusetestid näitavad, et auto suudab 0-100 kilomeetrini tunnis kiirendada 3,1-3,3 sekundiga.
  „Autol ei ole piisavalt hobujõudusid,“ ütles Thommessen kolmapäeval Bloombergile saadetud meilis. „Ja muidugi mõjutab see klientide jaoks ka auto jõudlust.“
  Norra on Tesla jaoks üks suurimaid turge, elektriautod on riigis populaarsed, sest riik subsideerib ja toetab nende ostmist. Tesla ei müü seal enam P85D varianti Model S mudelist. Praegu müüakse seal P90D mudelit, mis maksab 801 000 Norra krooni (96 700 dollarit). Varasemat mudelit tunti selle „hullumeelse režiimi“ (insane mode) tõttu, mis võimaldas autol kiirendust järsult suurendada.
  Norra Tarbijavaidluste komisjon otsustas juunis, et viiel P85D mudeli ostjal on õigus saada 50 000 krooni kompensatsiooni, sest auto jõudlus ei olnud kooskõlas sellega, mida ettevõte on välja reklaaminud.
  Tesla väidab, et kõik omadused vastavad sellele, mis välja reklaamitud. „Meie enda ja ka sõltumatud testid on näidanud, et auto suudab tõesti selliselt kiirendada,“ ütles Tesla Norra pressiesindaja Even Sandvold Roland.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Eesti asfalditootja emafirma viimane omanikuvahetus läks aia taha, nüüd uuel katsel
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.
Eestiski tegutseva Rootsi bituumenitootja Nynase värske omanik sattus raskustesse ning asfalditööstur pidi aasta jooksul juba teist korda suurosanikku vahetama. Eelmisel aastal tarneprobleemidega maadelnud Nynase Eesti haru on aga suutnud raskused seljatada.