Pille Ivask • 22. september 2016 kell 5:37

Bill Gross: Fedi otsus teeb mu sõnatuks

Bill Gross  Foto: Bloomberg

Janus Capital Groupi fondijuht Bill Gross märkis, et Föderaalreservi otsus jätta intressimäärad puutumata oli tema jaoks nii suur üllatus, et võttis suisa sõnatuks.

“Olen tõeliselt šokeeritud ning võimetu midagi ütlema,” lausus Gross CNBC-le.

Fed jagunes intressimäärade otsuse suhtes sisuliselt kahte leeri ning Gross väitis, et tekkinud olukord ajab investorid kindlasti segadusse.

Gross ütles, et pärast seda, kui Fedi juhtfiguurid Yellen ja Fischer olid rääkinud võimalusest tõsta intressimäärasid tänavu isegi kahel korral, on nad taas otsustanud loobuda sellest väga vajalikust sammust. “See oleks aidanud kaasa lühiajaliste intressimäärade normaliseerumisele, samuti pakkunud hõlpu raha hoiustajatele, kes koguvad raha hariduse, pensionilemineku või tervishoiu tarbeks,” pahandas Gross.

Föderaalreservi ametnikud alandasid järgnevate aastate intressimäärade tõusu prognoose, kuid kinnitasid, et tõenäoliselt tõusevad intressimäärad siiski enne 2016. aasta lõppu. Keskpanga värske prognoosi järgi tõusevad intressimäärad sellel aastal 0,65%ni. Viimane kord tõusid intressimäärad 2015. aasta detsembris, mis on esimest korda enam kui kümne aasta jooksul.

Hetkel kuum