Mait Kraun • 26. september 2016 kell 8:15

Deutsche Banki aktsia kukkus põhja

Deutsche Banki logo Frankfurdi börsil.  Foto: EPA

Deutsche Banki aktsia kukkus rekordmadalale, sest kardetakse, et panga kapitalipuhver kannatab kohtukulude tõttu märkimisväärselt, vahendab Bloomberg.

Saksamaa panga aktsia on täna Frankfurdi börsil langenud 5,83 protsenti, 10,73 eurole, mis on kõigi aegade madalaim tase. 38 pangast koosnev Bloombergi Euroopa finantsteenuste indeks langes 1,5 protsenti ja Deutsche oli suurim kukkuja.

USA justiitsministeerium nõuab hüpoteekväärtpaberitega seotud süüdistustega seoses Deutsche Bankilt 14 miljardit dollarit. Pank on sellisteks juhtumiteks kõrvale pannud aga ainult 5,5 miljardit eurot (6,2 miljardit dollarit), mis tähendab, et ülejäänud raha tuleb mujalt leida.

Deutshce Bank on saanud ka teisi süüdistusi, mis on seotud valuutaturu manipuleerimisega, väärismetallide kauplemise ja Vene rahaga. Pangal on järjest raskem kasumlik olla ning kapitaliseeritus tagada.

„Saksamaa suurim pank on alakapitaliseeritud ka siis, kui nõuete jaoks oleks piisavalt raha kõrvale pandud,“ ütles Societe Generale'i analüütik Andrew Lim.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel on välistanud riigiabi andmise, teatas ajakiri Focus, mis viitas anonüümsetele valitsuse allikatele. Lisaks sellele ei tahtnud Saksamaa juht segada ennast USA justiitsministeeriumi ja Deutsche Banki vahelisse vaidlusesse.

Hetkel kuum