• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saudi Araabia jagab pankadele raha

  Saudi Araabia keskpanga juht Muhammad Al-Jasser (vasakul).Foto: EPA

  Saudi Araabia keskpank plaanib kohalikku majandust toetama hakata, sest nafta hind püsib jätkuvalt madalal, vahendab Bloomberg.

  Saudi Araabia Rahapoliitiline Agentuur – nii kutsuvad nad oma keskpanka – teatas, et nad on otsustanud pankadele jagada 20 miljardit riaali (5,3 miljardit dollarit).
  Viimasel kahel aastal toimunud nafta hinna langus on sundinud Saudi Araabia valitsust kasutama reserve, mille tõttu on kodumaise pangandussüsteemi likviidsus kannatanud. Keskpank andis ka teada, et juunis pakuti kommertspankadele 15 miljardi riaali eest lühiajalisi laene.
  „Likviidsus on jätkuvalt kehv. Praegune samm aga näitab, et keskpank on nõus jätkama Saudi pankade toetamist,“ ütles investeerimispanga EFG-Hermesi analüütik Murad Ansari.
  Riik plaanib ka oma esimest rahvusvahelist võlakirjapakkumist, millega loodetakse eelarvesse tekkinud auke lappida. Rahvusvahelise Valuutafondi hinnangul ulatub puudujääk sel aastal 13 protsendile SKPst. Bloombergi küsitluse järgi kasvab saudide majandus sellel aastal 1,1 protsenti, mis on aeglaseim tempo alates 2009. aastast.
  Saudi Araabia pangandussektori aktsiate indeks on sellel aastal alanenud 17,6 protsenti. Tervet aktsiaturgu kajastav Tadawul All Share indeks on langenud 14,4 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Maanteekaubavedude maht kasvas neljandiku võrra
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.
Eesti kaubaveoautod vedasid 2021. aasta esimesel poolaastal üle 12 miljoni tonni kaupa, mis on neljandiku võrra enam kui 2020. aasta samal perioodil.