• Jaga lugu:

  OPECi otsus võib tõsta elektriautode müüki

  Tesla Model S.Foto: EPA

  OPECi otsus langetada nafta tootmismahtu võib aidata kaasa elektriautode müügi kasvule, kirjutas Bloomberg.

  Elektriautode müük USAs eelmisel aastal ei kasvanud, kuna bensiini hind langes keskmiselt 5,8 protsenti. Kui nafta hind hakkab OPECi otsuse tõttu tõusma ning bensiini hind enam ei lange, võib see Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) teatel tähendada elektriautode müügi kasvu.
  Nafta hind tõusis kolmapäeval pärast OPECi otsust tootmismahtu vähendada 6 protsenti. Bloombergi teatel võib see tähendada, et nafta hinna põhi on möödas.
  „Kõrgem nafta hind tõstab elektriautode konkurentsivõimet,“ ütles IEA peaökonomist Laszlo Varro. „USAs oli väga huvitav korrelatsioon, kui bensiini hind langes.“
  Varro tõdeb, et väljaspool Ameerika Ühendriike on seos nafta hinna ja elektriautode müügi vahel väga nõrk. Näiteks Euroopas aitab elektriautode müüki tema sõnul kasvatada eelkõige valitsuste toetus.
  Bloomberg New Energy Finance'i juhi Michael Liebreichi sõnul kasvab Ameerika Ühendriikides sel aastal elektriautode müük 44%, 647 000-ni. BNEF prognoosib, et aastal 2040 on veerand maailmas kõikidest uutest müüdavatest autodest elektriautod.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.