Sirje Rank • 4. oktoober 2016 kell 8:10

Ericsson kinnitas suurkoondamist Rootsis

Foto: Scanpix/Reuters

Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson kinnitas täna suuri koondamisplaane Rootsis, mis on juba nädalapäevad ärevuses hoidnud nii firma töötajaid kui ka Rootsi valitsust.

Kokku on kavas koondada 3000 töökohta, millest kolmandik on tootmises, teatas firma täna pressiteates. 800 töökohta koondatakse uurimise ja arendustegevuse alalt ning lisaks veel 1200 töökohta muu hulgas administratsioonist ja turundusest, vahendas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Kõige enam puudutavad koondamised Ericssoni üksusi Kumlas ja Borasis. Need on Ericssoni viimased tehased Rootsis pärast suure osa tootmise üle viimist Hiinasse, Indiasse ja Eestisse. Samas teatas Ericsson, et plaanib lähemal kolmel aastal Rootsis juurde palgata 1000 uut inseneri.

„Ericssonis on käimas suured ümberkorraldused,“ ütles Ericssoni kontserni juhi kohatäitja Jan Frykhammar pressiteate vahendusel. „Hoiame jätkuvalt põhifookuse uurimis- ja arendustegevusel. Juba mitmeid aastaid töötab enamus Ericssoni palgalisi tarkvaraarenduse ja teenuste vallas, mitte riistvara toomisega.“

„See on kibe sõnum,“ möönab Frykhammar, kuid põhjendab, et need sammud on vajalikud Ericssoni konkurentsivõime kindlustamiseks.   

Ericssoni aktsia reageeris uudisele kerge tõusuga.

Soome Kauppalehti kirjutab, et Ericsson tahab ka Soomes koondada 175 inimest ning sulgeda tootearendusüksuse Oulus. Kõnelused ametiühingutega on alanud. 

Hetkel kuum