• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Deutsche Bank: kullainvestorite pidu saab läbi

  Kuld.Foto: EPA

  See aasta on kullainvestorite jaoks üldiselt positiivne – esimesel poolaastal tegi kollane metall mitme kümnendi suurima tõusu. Deutsche Bank aga arvab, et pidu saab peagi läbi, kirjutab Bloomberg.

  Globaalsed intressimäärad on rekordmadalal ning investorid on oma raha kulda pannud. Brexit ja USA presidendivalimised lisasid õli tulle.
  Kulla sära on aga tuhmumas, sest prognoositakse, et keskpangad hakkavad oma rahapoliitikat karmistama. Eile langes kulla hind 3,3 protsenti, mis on suurim langus alates 2015. aasta juulist. Esimest korda nelja kuu jooksul kauples untsihind madalamal kui 1300 dollarit.
  Deutsche Banki peastrateeg Binky Chadha arvab, et see võib olla suurema müügilaine eelmäng.
  „Meie arvates on kuld 20-25 protsendi ulatuses ülehinnatud,“ ütles Chadha Bloombergile antud intervjuus. „Metallil läks esimeses kvartalis väga hästi ja kvartali lõpuks oli kuld juba ülehinnatud.“
  Chadha lisas, et intressimäärade tõusu kõrval on kulla jaoks veel suurem oht globaalse majanduskasvu paranemine. „Ma arvan, et tõenäoliselt kiireneb USA majanduskasv ja seeläbi ka globaalne kasv,“ ütles ta ja lisas, et kulda on teotanud eelkõige globaalse majanduskasvu kehvad ootused.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.