• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: nafta aitas aktsiatel tõusta

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Aktsiaturud tõusid koos naftaga ning USA majandusandmed jätkasid paranemist. Võlakirjade hinnad langesid ja dollari kurss püsis kõrgel, kirjutab Bloomberg.

  Võlakirjade hinnad kukkusid juba neljandat päeva järjest, mis on viimase kuu pikim langus. Nimelt ilmusid majandusandmed, mis näitasid, et teenuseid pakkuvad ettevõtted laienesid viimase aasta kiireimas tempos. Dollar kallines jeeni suhtes juba seitsmendat päeva järjest. Nafta hind jätkas tõusu ja see pani kallinema ka globaalsed aktsiaturud.
  „Majandusandmeid arvestades on Föderaalreservil vähe õigustusi, miks intresside tõstmine ära jätta,“ ütles Wells Fargo Funds Managementi strateeg Brian Jacobsen. „Teenuste sektori ostujuhtide indeks tegi suure tõusu. See ei olnud ainult suur, vaid laialdane. Me ei peaks välistama võimalust, et Föderaalreserv novembris intresse tõstab.“
  Investorid on hakanud rohkem riskantsemaid varasid osta, sest keskpankade ja valitsuste tugi on suurendanud nõudlust kõrgema tootlusega investeeringute järele. Selle tõttu on võlakirjade tootlused langenud ja aktsiad jõudnud rekordkõrgele. Kuue maailma suurima keskpanga bilanss on tõusnud 6 triljonilt (2008) 16 triljonini (2016), selgub Bianco Researchi andmetest.
  S&P 500 indeks lisas 0,4 protsenti ja jõudis 2159 punktini. Energiafirmade kallinemist juhtisid ConocoPhillips ja Transocean Ltd.
  WTI toornafta kallines 2,1 protsenti ja Brent lisas 1,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 49,72 ja 51,74 dollarit. Kulla hind langes eile 3,3 protsenti, aga püsis täna sisuliselt samal tasemel. Unts maksab 1269 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.