Pille Ivask • 13. oktoober 2016 kell 7:30

HSBC: turud on haavatavad

HSBC  Foto: epa

HSBC tehniline analüütik Murray Gunn lausus Bloombergile, et USA aktsiaturge ähvardab valus kukkumine ning investorid ei oska arvestada mitme turgu varitseva ohuga.

“Kuna 11. oktoobril käis USA aktsiaturgudel väga aktiivne müügitegevus, näeme meie seda ohtliku alarmina. Võimalus, et USA turgudel tuleb tõsine kukkumine, on väga suur,” märkis Gunn ja lisas, et turud on väga volatiilsed ning seda mitte ühes kindlas valdkonnas, vaid paljudes.

Gunn viitas ka nii-öelda kauplejate indeksile, mis viitab, kui suur müügisurve investoritele rakendub. Indeks sisaldab turuhaarde ning tõusvate ja langevate aktsiate müügimahtude võrdlust. Mida suurem indeks, seda suurema tõenäosusega turud langevad.

HSBC strateeg Ben Laidler märkis sel nädalal, et turul valitseb mitmeid ohte, mida investorid sageli ei teadvusta. Laidler tõi muu hulgas välja väga kõrged kasumiootused, ebakindluse majanduspoliitikas kui ka lähenevad USA presidendivalimised ning Itaalia referendumi. “Usume, et turud on üsna haavatavad,” märkis analüütik.

Probleemidele on viidanud ka teised pangad, näiteks Citigroup, mille strateeg Steven Englander märkis, et inimesed ei kipu USA presidendivalimiste tulemusega kaasnevaid riske piisavalt tõsiselt võtma.

Hetkel kuum