• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: energiasektor pani aktsiaturud tõusma

  New Yorgi börsFoto: EPA

  Aktsiaturud tõusid, sest nafta hinna kallinemine pani tõusma ka energiafirmade aktsiad. USA riigivõlakirjade hind aga langes, vahendab Bloomberg.

  Aktsiaturud tegid viimase kuu suurima kahepäevase tõusu. Investorid jälgivad ka käimasolevat tulemuste hooaega, mis on alanud positiivselt. Nafta hind tõusis, sest USA varude kasv üllatas turge. Lisaks teatas Saudi Araabia, et mitmed riigid on nõus OPECi naftaleppega liituma. Riik andis ka teada, et müüb 17,5 miljardi dollari väärtuses võlakirju. See pani USA riigivõlakirjad odavnema, sest Saudi Araabia annab võlakirjad välja dollarites ja pakub kõrgemat tootlust.
  „Me oleme juba mitme börsifirma tulemused kätte saanud ja ettevõtete raportid püsivad tähelepanu keskpunktis,“ ütles investeerimisfirma JonesTrading Institutionali strateeg Yousef Abbasi. „See on turg, kus praegu ei ole väljapaistvaid aktsiaid. Veidi rohkem jälgitakse finants- ja energiasektorit."
  MSCI Maailma Aktsiate indeks kallines 0,3 protsenti ning kahe päevaga on indeks lisanud juba 1,2 protsenti.
  Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,2 protsenti 2144 punktini. Eile näitas indeks kahe nädala suurimat tõusu. Morgan Stanley ja Halliburtoni aktsiad tõusid, sest ettevõtete kvartalitulemused olid oodatust paremad. Inteli aktsia langes järsult, sest ettevõte vähendas kasumiprognoosi.
  WTI toornafta hind tõusis 2,3 protsenti ja Brent lisas 1,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,43 ja 52,58 dollarit. Kulla hind tõusis 0,6 protsenti 1270 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Põllumajanduse esindajad kritiseerivad valitsuse kliimaseisukohta
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
Valitsuse kliimaseisukoht seab toidutootmise löögi alla, samuti puudub mõjuanalüüs, teatas põllumajandus-kaubanduskoda.
OPEC+ otsustas tootmise tõstmist jätkata Nafta hind reageeris langusega
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.
OPEC ja selle liitlased jõudsid kokkuleppele, et jätkata naftatootmise tõstmist, kuigi turud ootasid vastupidist sammu, vahendab Bloomberg.