Mait Kraun • 19. oktoober 2016 kell 20:59

Börs: energiasektor pani aktsiaturud tõusma

New Yorgi börs  Foto: EPA

Aktsiaturud tõusid, sest nafta hinna kallinemine pani tõusma ka energiafirmade aktsiad. USA riigivõlakirjade hind aga langes, vahendab Bloomberg.

Aktsiaturud tegid viimase kuu suurima kahepäevase tõusu. Investorid jälgivad ka käimasolevat tulemuste hooaega, mis on alanud positiivselt. Nafta hind tõusis, sest USA varude kasv üllatas turge. Lisaks teatas Saudi Araabia, et mitmed riigid on nõus OPECi naftaleppega liituma. Riik andis ka teada, et müüb 17,5 miljardi dollari väärtuses võlakirju. See pani USA riigivõlakirjad odavnema, sest Saudi Araabia annab võlakirjad välja dollarites ja pakub kõrgemat tootlust.

„Me oleme juba mitme börsifirma tulemused kätte saanud ja ettevõtete raportid püsivad tähelepanu keskpunktis,“ ütles investeerimisfirma JonesTrading Institutionali strateeg Yousef Abbasi. „See on turg, kus praegu ei ole väljapaistvaid aktsiaid. Veidi rohkem jälgitakse finants- ja energiasektorit."

MSCI Maailma Aktsiate indeks kallines 0,3 protsenti ning kahe päevaga on indeks lisanud juba 1,2 protsenti.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,2 protsenti 2144 punktini. Eile näitas indeks kahe nädala suurimat tõusu. Morgan Stanley ja Halliburtoni aktsiad tõusid, sest ettevõtete kvartalitulemused olid oodatust paremad. Inteli aktsia langes järsult, sest ettevõte vähendas kasumiprognoosi.

WTI toornafta hind tõusis 2,3 protsenti ja Brent lisas 1,7 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,43 ja 52,58 dollarit. Kulla hind tõusis 0,6 protsenti 1270 dollarini untsist.

Hetkel kuum